Många djurägare har inte råd med veterinärvård

Det är inte bara räntorna, bränslet, elen och matpriserna som har skjutit i höjden, även priset på veterinärvård har blivit rejält dyrare och nu larmar Länsstyrelsen om att allt flera inte har råd att ta sina djur till veterinären då de blir sjuka.

Bara i Sörmland har Länsstyrelsen redan nu tagit hand om dubbelt så många djur i år mot året innan. Vanligaste orsaken till att Länsstyrelsen får in anmälningar om djur som far illa är att djurägaren inte har råd att ta sitt djur till veterinären då den behöver vård, skriver Sverigesradio.

Allt flera hundar omhändertas

I år har Länsstyrelsen i Sörmland tagit hand om 120 djur mot föregående år 54 djur. Det handlar framförallt om katter och hundar. Det är väldigt få som frivilligt ger ifrån sig sitt husdjur och då får Länsstyrelsen be om handräckning av polisen. Då hunden eller katten omhändertas får den flytta till ett katthem eller hundstall som exempel.

Hundar omplaceras

Vi kommer troligen att få se en ökning av hundar som letar nya hem. Först var det coronahundarna som omplaceras nu kan det bli hundägare som inte räknat med alla stigande priser på el, räntor, boende och mat som kan bli nästa kategori att behöva omplacera sin hund.

Tufft för hundbranschen

Det kan komma att bli tufft även för alla nystartade företag inom hundbranschen då det är en extra utgift att köpa lyxiga spabehandlingar och hundutrustningar till hunden.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #hundutställning #inoff #restaurang

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.