Orolig hund? Detta tillskott skulle kunna hjälpa

Foto: pixabay

Ingen gillar att ha en orolig hund fylld med ångest. Inte bara orsakar det ofta hunden att bete sig brötigt, utan man lider såklart även av att se sin lilla pälsboll i ett sådant lidande tillstånd. Om din vovve är orolig och du är osäker på vad du kan göra åt det skulle ett naturligt tillskott – CBD – kunna hjälpa. 

Här går vi igenom vad CBD är och vad som är värt att veta om du funderar att prova att ge din hund CBD.

CBD kan minska ångest

Det finns fortfarande rätt så få undersökningar om CBD och hundar, men många undersökningar som har gjorts på människor har visat att CBD som kosttillskott kan minska ångest och stress samt förbättra humör. Och många hundägare som har provat det naturliga tillskottet på sina pälsbäbisar lovar att det har samma effekt på hundar.

Är CBD säkert för hundar?

Det enkla svaret är ja, det är säkert. Hittills finns det inget som pekar på att CBD skulle vara farligt för hundar. Många köper CBD-olja specifikt för att ge det till sin hund, och bieffekterna är minimala eller inga alls. Även om det inte finns tillräckligt med forskning på CBDs effekt på hundar ännu så vet vi att det är mycket säkert för människor.

Hur ger man sin hund CBD?

Det första du ska tänka på är att köpa hampaolja av bra kvalitet. Det är viktigt att får den äkta varan för din hunds säkerhet och rätt inverkan.

Det enklaste sättet att ge din hund CBD är att droppa några droppar i maten eller på något annat gott din hund gärna slukar. Det brukar sällan vara svårt att få i hunden CBD eftersom oljan lätt blandas med något gott och hunden inte behöver svälja något.

Du kan behöva ge din hund CBD i flera dagar innan du märker av effekterna hos ditt husdjur.

CBD vs THC: Din hund blir inte hög av CBD!

Vi skulle aldrig föreslå att du berusar din hund, och det är därför viktigt att du har koll på skillnaden på CBD och THC. Kort sagt är CBD och THC två ämnen som vanligtvis finns i cannabisplantor, men deras effekter är mycket olika.
CBD har en positiv effekt på hälsan samt en milt lugnande effekt på sinnet, men kommer inte på något sätt orsaka berusning som THC kan göra. CBD olja är lagligt i Sverige, till skillnad från THC-produkter som inte är det.

I samarbete med Finola Dream 

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.