Länsstyrelsen omhändertog 21 hundar

Ett par i 50-års åldern förlorar samtliga sina 21 hundar efter ett beslut från Länsstyrelsen efter att paret som bor i Ale kommun, haft brister i sin hundskötsel under ett års tid.

Det började med ett besök hos paret i Ale efter en anmälan till Länsstyrelsen i slutet av augusti år 2021. Paret hade då 17 hundar i hemmet varav fem var valpar som var några veckor gamla. Bristerna i hundhållningen var främst vilken möjlighet hundarna hade till rörelse och rastning.

Några veckor senare gjordes ytterligare ett besök hos paret och då upptäckte man att hundarna hade begränsad tillgång till dagsljus och hundarna var smutsiga av urin och avföring.

Vid fortsatta besök släpptes kontrollanterna inte in eller så var paret borta. Med hjälp av polisen kunde kontrollanterna ta sig in i bostaden i mars i år och hittade då sammanlagt 18 hundar, varav en dräktig tik och tre valpar.

Länsstyrelsen beslutade den 6 september 2022 att med omedelbar verkan omhänderta samtliga 21 hundar, skriver Alekuriren.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Länsstyrelsen omhändertog 21 hundar

 1. Celia Sager skriver:

  Sorgligt, tycks det enligt denna rapport.
  Men de är alltid ensidigt beskrivna och kan tyvärr innehålla en mängd
  missledande uppgifter, som av djurskyddshandläggarna tolkats felaktigt av olika skäl.
  Som jag ser det, vore det önskvärt med en översynsmyndighet, som effektivt kunde kontrollera Länstyrelsernas djurskyddskontroller, vilket, enligt min mening, inte sker idag.

  • Celia Sager skriver:

   Ibland är “Länsstyrelsens Djurskyddsenhet” en liten flicka, som önskar sig makt och prestige.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.