Djurskyddsförening slår larm: allt flera djurägare har inte råd med foder

Under hösten har allt flera djurägare vänt sig till djurskyddsföreningar för att få hjälp med att utfodra sina hundar, katter, kaniner, marsvin och ormar eller med att få råd att ta djuret till en veterinär, uppger Djurskyddet Finland rf.

Problemen på djurskyddsfronten har förvärrats av att många finländare skaffade sig ett sällskapsdjur under coronapandemin, och nu märker de att de egentligen inte har råd att ha ett djur, skriver SvenskaYle.

Toppen av isberget

Vi har bara sett toppen av isberget i Sverige ännu, med stigande räntor, hyror och elräkningar samt mat kommer många hundägare att få problem att betala veterinärkostnader, försäkringar och foder. De flesta hundägare svarar att hunden kommer först och sedan de själva men då pengarna tryter kan det bli svårt att behålla hunden och då finns det bara en utväg att göra sig av med den.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta #veterinär #mydog

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.