En örn dödade hund 

En skogspromenad fick ett tragiskt slut förra veckan då familjens hund attackerades av en örn och dog i famnen på sin ägare på väg till veterinären.

Det som skulle bli en trevlig skogspromenad blev istället en mardröm då en örn plötsligt attackerade en av familjens hundar. Familjen som bor på Åland hade två små chihuahua hundar som ofta fick springa lösa under skogspromenaderna. Denna dag sprang hundarna ca 10 meter bakom övrig familj och plötsligt skriker hunden Ebba till. Ägaren Jenny vände sig genast om och sprang mot hunden. Hon såg inte hunden genast då de precis hade passerat en kurva på stigen. Då hon fick se hunden satt det en örn utanpå henne och höll hunden i ett grepp med klorna.

Både Jenny och hennes man skrek och viftade och örnen flög i väg. Jenny rusade fram och plockade upp den skadade och chockade hunden. De satte av i ilfart till veterinären men hunden klarade sig inte utan dog av sina skador i Jennys famn på vägen dit.

Framme hos veterinären kunde man konstatera att det fanns märken efter klor på båda sidor av Ebbas lilla kropp.

Det är inte så vanligt att örnar attackerar hundar, att berguvar attackerar husdjur förekommer oftare, men också det är ovanligt. Husdjur är ett lättare byte för en örn eftersom de är tama och inte lika skygga och vaksamma som vilda djur, skriver HBL.fi.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta #veterinär #mydog #veterinär #lerumsdjursjukhus #lerumsdjurklinik #lerum #göteborg #alingsås #borås #varberg #kungsbacka #kungälv #ale #jönköping #gustafelsing #mark

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.