Aggressiva hunden är avlivad

Den aggressiva hund som på julafton bet flera personer och som också sköts mot av polisen har nu avlivats av djurskyddsskäl.

Flera personer blev attackerade och bitna av en mycket vildsint och aggressiv lösspringande hund på självaste julafton. Polisen fick in första samtalet strax innan klockan åtta, rapporterade Sveriges Radio Östergötland. Polisen har jobbade länge på att få tag på den mycket svårstoppade och aggressiva hunden utan att lyckas.

Men 14-tiden på söndagen lyckades till sist hunden infångas av polisen. Hunden befann sig då i en trädgård i trakten av Ensjön söder om Norrköping och kunde fångas in utan att någon skadades.

Hunden togs senare till veterinären där den avlivades av djurskyddsskäl eftersom den var i så dåligt skick. De skador som gjorde att veterinären fattade beslutet om att avliva hunden bedöms inte ha uppkommit i samband med händelserna under lördagen utan verkar ha uppkommit tidigare, skriver polisen på sin hemsida. Man vet fortfarande inte vem som äger hunden.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta #veterinär #mydog #veterinär #lerumsdjursjukhus

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Aggressiva hunden är avlivad

  1. Pingback: Ökning av ovana hundägare

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.