Försökte rädda hund – drunknade

Drunkningsolycka: Man försökte rädda hund – gick själv genom isen.

En man drunknade i en sjö på Nordfyn på fredagseftermiddagen, dagen innan julafton. En 44-årig man dog på fredagseftermiddagen efter en drunkningsolycka på Nordfyn, skriver TV2 DK.

– Det är ett jaktsällskap ute och jagar, och i det sammanhanget springer en av jägarnas hundar ut på isen för att hunden ser en anka, förklarar Milan Seyfabad, vaktchef på Fyns polis.

Jägaren försökte rädda hunden, men det slutade med att han själv gick genom isen.

Både polis och räddningstjänst var snabbt vid sjön norr om Tvedslundvej, där dykare sedan tillbringade cirka två timmar innan de hittade mannen. Hela jaktsällskapet, som omfattade 15 personer, bevittnade olyckan och har alla fått hjälp av en krispsykolog.

Vi har haft minusgrader och därefter har det töat och varit plusgrader på flera håll i landet, flera sjöar och vattendrag har hunnit frysa igen, men se upp isarna är fortfarande tunna och opålitliga!

Tänk på hundens bästa – Låt aldrig hunden springa lös nära sjöar eller hav!

Varje år läser man om hundägare som gått genom isen då de har varit i färd med att rädda sin hund som sprungit ut på en sjö och gått genom isen. Många hundar drunknar och tyvärr även hundägare som försöker rädda sina hundar.

VARNING för svaga isar – håll hunden kopplad

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta #veterinär #mydog

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.