Ökning av ovana hundägare

Länsstyrelsen ser en ökning av ovana hundägare och hundar som omplaceras flera gånger vilket kan ge konsekvenser så som hundattacker, säger Helen Haaranen Loor, enhetschef för djurskydd vid Länsstyrelsen i Östergötland till Svt.se.

3 personer attackerades av en hund

Efter hundattacken på julafton där man igår fortfarande ännu inte hade hittat ägaren till den lösspringande dobermann liknande hund som attackerade och bet 3 personer, säger man på Länsstyrelsen att de ser en ökning av anmälningar. Många anmälningar rör nya ovana hundägare som inte har tillräckligt stor kunskap om hundar.

Toppen av isberget

Vi kanske bara har sett toppen av isberget ännu av vilka följder det blir av att så många skaffade sig hund under coronapandemin utan att ha kunskap, framförhållning och kanske ekonomi för att behålla hunden livet ut. Många hundar omplaceras av olika orsaker och det blir allt tuffare för många att ta hand om hunden då det ekonomiska läget är svårt med höjda elräkningar, räntor, hyror, arbetslöshet och all konsumtion som stiger rejält. Allt detta kan resultera i att hundar mår dåligt och blir utåtagerande.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta #veterinär #mydog #veterinär #lerumsdjursjukhus

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.