Polisen varnar hundägare – hunden måste få vård fort

Bild: Facebook varning om korvbitar med spikar

Polisen varnar nu hundägare i hela Sverige med en skarp uppmaning om att vara uppmärksamma på om man hittar bullar, bröd, korvbitar, köttbullar eller dylikt som är preparerade med vassa föremål skall man kontakta polisen.

Två hundar har blivit skadade efter att ha fått i sig bullar med metall eller glaskross i Malmö. Båda hundarna opererades under måndagen den 16 januari. Ytterligare en hund har förts till veterinär för röntgen”, skriver svt.se.

Under måndagsmorgonen hittades flera brödbitar fyllda med vassa föremål på flera platser i området kring Pildammsparken i Malmö. Polisen i Malmö har mottagit cirka 150 anmälningar om utplacerad mat preparerat med vassa föremål sedan år 2020.

Utplacerade bröd- och köttbitar med vassa föremål har även upptäckts på andra platser i Sverige.

Polisen har på sociala medier skrivit om upphittade kasslerskivor, bröd och kycklingfiléer fyllda med glas. 

Veterinär larmar: Hunden måste få vård direkt 

”Är man säker på att den har svalt någonting eller om man misstänker starkt att den har svalt någonting så bör man kontakta en öppen veterinärklinik så fort som möjligt och inte försöka kräka den själv”, säger Ina Malmkvist, veterinär i Malmö till Sveriges Radio.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #mydog #göteborg

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.