Sveriges enda hundjoggare

Foto: pixabay

Pernilla är Sveriges enda hundjoggare, hon springer en mil med hundarna varje dag.

Pernilla Bergqvist älskar hundar och löpning. Nu förenar hon nytta med nöje och jobbar heltid som landets enda professionella hundjoggare. Varje dag är en ny utmaning, säger Pernilla Bergqvist till BT.se.

Pernilla har älskat hundar sedan hon hittade boken All världens hundar i skolans bibliotek då hon var liten. I tonåren var Pernilla en trogen besökare på en kennel i Dalsjöfors utanför Borås där hon av kennelägaren lärde sig allt om hundar. Något som Pernilla har nytta av ännu idag då hon driver företaget Hundjoggen.

Varje dag joggar Pernilla i snitt en mil med 8 till 10 hundar. Alla löprundor startar från Pernillas hem på Södermalm i Stockholm. Det händer att Pernilla plockar upp hundar under vägen, hundar som sedan hänger med på löprundan. Alla rundor går på varierande underlag, på asfalt, betong, grusvägar, på Drottninggatan och genom Gamla Stan och Hagaparken. Hundarna som är fästa i sina koppel runt magen på Pernilla följer henne som en liten flock. Sammanlagt kan Pernilla ha 400 kg hund som hon rastar joggandes samtidigt.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #mydog #göteborg

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.