Korsningar mellan hund och varg, varghybrider rör sig i Finland

Minst fyra varghybrider som är korsningar mellan hund och varg har upptäckts i en vargflock som rör sig i södra Karelen i Finland. Finlands regering uppmanar jägare att söka dispens för att skjuta hybriderna, skriver Nyheter24.

Varghybrider kan vara mindre skygga för människor än vargar i allmänhet. Vargstammens genetiska livskraft i Finland hotas av den invasiva främmande arten varghybrid. Varghybriderna bör så fort som möjligt avlägsnas ur naturen, innan de hinner föröka sig och korsa sig med vargarna. Det är viktigt för att skydda vargstammen.

 Flocken med varghybrider som rör sig i Ylämaa i Finland lever i huvudsak på den ryska sidan av gränsen.

Förbjudet att sälja varghybrider

Man får inte sälja varghybrider i Sverige, det är till och med olagligt att ens påstå att en hund har ett nära släktskap till vargen. Detta för att det inte ska förekomma ett intresse att sälja och köpa varghundar och på så vis skydda vargen som art.

Som varghybrid räknas korsningar av en varg och en hund i de fyra första generationerna. För några år sedan misstänkte polisen att det förekom en systematisk import av vargar och uppfödning av varghybrider på flera orter i Finland.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #malmö #hundattacker #trygghund

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.