Allt flera anmäler veterinärkostnader till ARN

Allt flera hundägare tvingas göra en anmälan till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) om höga veterinärkostnader där försäkringsbolagen vägrar att ersätta djurägaren trots att villkoren är uppfyllda för ersättning.

Allmänna reklamationsnämnden (ARN) är en myndighet som prövar tvister mellan konsumenter och företag. Ett beslut från ARN är en rekommendation om hur tvisten ska lösas.

Flera hundägare har hört av sig med ärenden som rör försäkringsbolag där hundförsäkringen skall ersätta veterinärkostnader men bolagen hävdar motsatsen. Hundägarna känner sig orättvist behandlade och känner panik och ångest över att kämpa mot stora försäkringsbolag om fakturor hos veterinären som deras hundförsäkring enligt avtalet borde täcka. Man känner sig ganska liten då man först har känt en stor oro för sitt sjuka djur och sedan inte vet om försäkringen täcker skadan. En del har fått vänta flera veckor på svar från försäkringsbolagen. I dessa tider är det inte rätt att en djurägare skall behöva känna panikångest över en faktura för en skada som borde ersättas av försäkringen.

Vi uppmanar ALLA DJURÄGARE som inte får ersättning från sitt försäkringsbolag att kontakta ARN om man känner att skadan borde ersättas och försäkringsbolaget vägrar.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #malmö #hundattacker #trygghund

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.