Hund vägras ersättning – Moderna kräver 11 år gammalt dokument

Drygt 11 år gammal hund vägras ersättning från hundförsäkringen hos Moderna försäkringsbolag, bolaget kräver 11 år gamla dokument. Moderna försäkringar ingår idag i Trygg-Hansa.

En hund född i december 2011 uppsökte veterinär för en ledskada, hunden är försäkrad hos Moderna. Hunden har behandlats hos veterinär för ledproblem 3 gånger och har ett fjärde besök inplanerat. Hunden har inte tidigare haft problem med lederna. Hunden var tidigare försäkrad hos Agria och innan det hos IF där den försäkrades som 6 veckor gammal valp, av uppfödaren.

Hunden såldes av uppfödaren i maj 2013, då hade den varit försäkrad hos IF oavbrutet sedan 6 veckors ålder. Uppfödaren behöll hunden försäkrad fram till januari 2014 hos IF. I samband med att hunden såldes i maj 2013 försäkrades den hos Agria. Senare bytte hunden försäkringsbolag till Moderna.

Under vintern 2022-2023 har hunden uppsökt veterinär 3 gånger och ett fjärde besök är inplanerat. Moderna försäkringar har fått fullmakt hos Agria och sett att hunden varit försäkrad sedan maj 2013 då hunden köptes. Moderna nekade då ersättning eftersom deras regelverk kräver att hunden är försäkrad innan 4 månaders ålder oavbrutet för att försäkringen skall täcka ledproblem.

Hundägaren bad om dokument av uppfödaren som i detta fall faktiskt hade sparat 11 år gamla försäkringsbrev. Försäkringsbrev från januari 2012 till januari 2013 skickades till Moderna. Moderna nekade då ersättning till hundägaren med hänvisning att det fattas 4 månader bevis på att hunden varit försäkrad oavbrutet sedan 6 veckors ålder. Uppfödaren kontaktades och hade även sparat dessa dokument som visar på att hunden varit försäkrad oavbrutet hos uppfödare sedan 6 veckors ålder fram till år 2014 januari.

Nu väntar hundägaren på svar från Moderna om de nu kommer att ersätta veterinärfakturorna!?

TÄNK PÅ ATT SKRIVA UT OCH SPARA ALLA FÖRSÄKRINGSBREV SÅ LÄNGE HUNDEN LEVER! Det finns inga garantier att dessa finns hos försäkringsbolagen efter så lång tid!

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #malmö #hundattacker #trygghund

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.