2,5 års fängelse för hundsmuggling

Tingsrätten har dömt tre personer för inblandning i införsel av hundar till Sverige samt vidareförsäljning av hundar i Sverige till privatpersoner. Påföljden har bestämts till 2 år och 6 månaders fängelse för två utav personerna samt 2 års fängelse för den tredje personen.

De två männen och kvinnan har smugglat in ett 70-tal hundvalpar till Sverige. Trion som är hemmahörande i Halland uppges ha tjänat miljontals kronor på den illegala införseln av hundar från Litauen.

Åklagaren menar att verksamheten varit välorganiserad och att de tilltalade tjänat miljontals kronor på valparna. Det var mellan maj 2019 och november 2020 som hundarna ska ha smugglats in i landet, skriver SVT.se.

Tingsrätten har även förpliktigat de tre personerna att totalt betala 763 248 kr till staten som en konsekvens av de dömts för den åtalade brottsligheten (s.k. värdeförverkande). Summan har beräknats fram med utgångspunkt i marknadsvärdet för hundarna som sålts till privatpersoner, det vill säga utifrån vad respektive köpare har fått betala för sin hund.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #malmö #hundattacker #trygghund

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.