20 hundar och 9 hästar omhändertogs omedelbart

I slutet av januari omhändertogs 20 hundar och 9 hästar på en gård i Trollhättan. Samtliga hundar var avmagrade i olika grad, förutom en som bedömdes ha ett normalhull. Även hästarna var avmagrade och smutsiga och en del hade inte fått komma ut på flera veckor.

I november mottog länsstyrelsen en anonym anmälan om att det fanns ett okänt antal avmagrade hästar på gården och 15-20 hundar som aldrig setts bli rastade. En häst hade setts ligga på samma ställe i hagen i ett dygn. Djuren saknade mat, vatten och omvårdnad.

Länsstyrelsen åkte ut till gården i slutet av januari och träffade då en man på gården. Mannen uppgav att det är hans sambo som äger djuren men hon är bortrest och kommer hem igen om en dryg vecka. Länsstyrelsens kontroll genomförs under två dagar och beslut fattas om ett omedelbart omhändertagande av samtliga djur förutom en orm i ett terrarium, skriver Hippson.se.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #malmö #hundattacker #trygghund

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.