Så kommer du i form tillsammans med hunden!

En bit in i februari tenderar nyårslöften att kännas avlägsna… Att börja träna och ta kontroll över vikten kan vara svårt att finns energi till. Samtidigt är runt 40 procent av våra hundar överviktiga. Så varför inte ta itu med hundens hälsa och häng på själv? Tillsammans blir det roligare, enklare att få in nya rutiner och ni kan peppa varandra. Här bjuder Agria på tips för hundar som också passar matte och husse.

  1. Servera en lagom stor portion

Portionera upp hundens foder efter den ideal vikt som hunden skulle må bra av. Många gånger behöver hundar mindre mat än man kan tro. Utgå ifrån foderleverantörens rekommenderade mått. För tvåbenta kan vägen till en lagom portion vara att servera middagen på en mindre tallrik.

  1. Morötter och broccoli

Dela dina grönsaker med hunden! För att känna mättnad behöver vi äta mycket fiber. Varför inte dela på en morot eller på en kvist av broccoli som är späckfull av fiber? Några morotsbitar i fickan kan fixa en gladare hund och en roligare promenad.

  1. Mer vätska minska hungern

Ibland handlar hunger egentligen om törst. Genom att blötlägga torrfoder så upplevs en liten portion som större och håller hungern i skick. Uppmuntra hunden att dricka, och glöm inte att själv dricka vatten varje dag.

  1. Belöna hunden, men inte med godsaker

Det kan vara så att hunden får mer snacks än du tror… För många hundar är belöning med mat eller snacks en viktig del i inlärningsprocessen. Här gäller det att vara uppmärksam och att bara använda matbitar när det verkligen krävs. Stoppa ett par bitar av hundens torrfoder eller morotsbitar i fickan. Belöning med rösten eller en klapp är också värdefullt när man varit duktig! Så knapra på en morot och skippa kakan till kaffet.

  1. Längre promenader

Har du koll på hur långt ni promenerar varje dag? En stegräknare kan snabbt visa hur länge och hur långt ni har traskat. Genom att successivt lägga till 30 minuter per dag, fördelat på 10 minuter per promenad, kommer ni båda att märka skillnad. Längre promenader i friskt tempo bränner många kalorier och både människa och hund mår bättre.

  1. Låt det ta tid

Vill du se resultat direkt? Då gäller det att koppla på tålamodet. Det är bättre att hunden och du når er idealvikt lite långsammare, och sedan lyckas behålla de nya rutinerna. Om det går för fort kan det dyka upp andra problem på vägen.

  1. Fira era framgångar!

Fira era framgångar genom att ställa er på en våg en gång i månaden. En större hund kan behöva besöka veterinären om hemmavågen är för liten eller ta hjälp av ett måttband. Följ kurvan genom att skriva upp datum och antal kilo varje gång.

Källa: pressmeddelande

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #england #vikingarna #hundattacker #trygghund

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.