De hjälper hundar och djur som skadats och drabbats av jordbävningen i Turkiet

En person från Humane Society-teamet tillsammans med en hund som räddades ur rasmassorna i Antakya-distriktet i Hatay den 18 februari 2023. Foto: Emrah Gurel/AP Images for HSI

Ett katastrofhjälpsteam från organisationen Humane Society International (HIS) har utplacerats till Turkiet för att ge nödhjälp till tusentals hundar, katter och andra djur som skadats eller behöver hjälp efter den förödande jordbävningen med magnituden 7,8.

När det omedelbara humanitära sökandet efter människoliv närmar sig sitt slut, kommer HSI:s team av erfarna katastrofinsatser från Europa, USA, Mexiko, Costa Rica, Colombia och Indien från och med i torsdags och under de kommande veckorna för att hjälpa lokala grupper inom första hjälpen för skadade djur.

HIS kommer också att hjälpa till att upprätta ytterligare fältveterinärsjukhus i Antakya och andra platser för att utöka kapaciteten i området och distribuera välbehövlig mat, vatten och veterinärförnödenheter. HSI har dessutom gett ett nödstöd i form av ekonomiskt stöd till den lokala räddningsgruppen Yuk Hayvanlarani Koruma Ve Kurtama Dernegi (Working Animals Rescue Foundation), vilket gör det möjligt för den att skicka ut veterinärer och räddningsfordon för att få veterinär- och hjälpförnödenheter till djuren och deras mest behövande .

Kelly Donithan, HSI:s chef för djurkatastrofer, leder HSI:s distribution. En erfaren katastrofinsats som har hjälpt till att rädda och ge hjälp till djur som drabbats av katastrofer i Australien, Afrika, Beirut och grannländerna Ukraina. Donithan har varit i ständig kontakt med lokala grupper som uppskattar att hundratals djur sannolikt har förlorat sina liv i katastrofen, till de tiotusentals människor som tragiskt dödades av jordbävningen. Tusentals hundar och katter samt hästar och husdjur är fortfarande i desperat behov av hjälp.

Donithan säger: ”Jordbävningen har fört med sig förödelse och tragiska förluster av människoliv för både människor och djur, och Humane Society Internationals katastrofberedskapsteam skyndar sig för att hjälpa lokala grupper. Vissa djur drogs i torsdags fortfarande levande fram från spillrorna men vi vet inte hur länge till, och tusentals räddade hundar och katter är i akut behov av veterinärvård för att klara av skador, chock, uttorkning och undernäring. Flera djurhem i nedslagszonen har förstörts, så HSI kommer också att hjälpa till med säker omplacering av djur, samt distribuera livsviktig mat, vatten och medicinska förnödenheter där de behövs som mest. Det är hjärtskärande att se människor och djur drabbas av de fysiska och psykiska konsekvenserna av en katastrof av denna omfattning, så HSI är angelägen om att hjälpa till på alla sätt vi kan.”

Donera till HSI:s Animal Rescue Fund här för att ge bidrag, för viktiga förnödenheter och finansiera teamen i nödsituationer som denna.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #england #vikingarna #hundattacker #trygghund #leptospiros

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.