Hundvakt döms till böter 7000 kr för hundbett

En man som för tillfället hade hand om en kompis hund döms nu för vållande till kroppsskada sedan hunden han skulle passa sprang ut i gatan och bet en kvinna och hennes barn.

Händelsen inträffade i Borås i fjol somras. Det var då kvinnan och sonen passerade en gård som en stor hund kom ut rusandes mot barnet. Pojken blev rädd och började skrika, mamman lyfte först upp barnet men beslöt sedan att lägga sig på honom för att skydda honom. Hunden ska då ha rivit kvinnan och bitit henne, hon fick ett sår i huvudet och sår på underarmen. 

Hundvakten ingrep och fångade in hunden. Några vittnen larmade ambulans och kvinnan plåstrades om och fick åka till vårdcentralen för vidare vård.

”Hundvakten döms nu för vållande till kroppsskada och ska betala 70 dagsböter à 100 kronor samt 2 700 kronor i skadestånd till kvinnan för sveda och värk”, skriver GP.se.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #england #vikingarna #hundattacker #trygghund #leptospiros

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.