Vem körde över hundvalpen Lillie?

Foto: pixabay

10 månader gamla Cockerspanielvalpen Lillie blev överkörd av en smitare och dog kort efter det. Valpen var ute för att kissa innan läggdags men lyckades smita iväg från sin ägare eftersom hon var okopplad.

Det var en sen kväll den 20 februari, klockan hade passerat 22 och det var mörkt ute. Matte Hedvig Hellström var ute på gården och kissade valpen utan koppel, plötsligt får valpen syn på en hare och sticker iväg ut i gatan. Valpen hade aldrig lämnat mattes sida tidigare men det handlar om ett djur och du kan aldrig någonsin garantera att en hund inte skulle avvika från din sida.

Valpen smet ut från trädgården på den sidan av tomten som saknar staket och sprang ut på Storgatan i Vimmerby, vid utfarten från Tempo. Matte sprang in för att hämta koppel och ficklampa, då hon kom ut hörde hon ett fruktansvärt skrik och hittade sedan sin valp liggandes med ett brutet framben och svårt att andas. Valpen dog på väg till veterinären.

Matte Hedvig vet att det var hennes fel att hunden inte var kopplad men hon hade ändå önskat att föraren som körde över valpen skulle ha stannat och tagit reda på hur det gick för den påkörda valpen, skriver dagensvimmerby.se.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #england #vikingarna #hundattacker #trygghund #leptospiros

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.