Litet barn höll på att dö i hundattack av avelshund – vem som helst kan bli hunduppfödare

Foto: pixabay

Många starka reaktioner efter gårdagens artikel i Aftonbladet om 5-åriga Theo från Skene, som skadades mycket svårt vid en hundattack och fick sin skalp avsliten. Utredningen mot hundägaren lades ner.

Theo hade hundbett över stora delar av kroppen och på ett stort parti på bakhuvudet saknades hud, han var täckt i blod och hans hand var krossad, skriver AB. Hunden hade grävt sig ur sin hundgård och attackerade pojken mycket aggressivt. Hunden var en renrasig Miniatyrbullterrier och användes i avel, hunden avlivades senare samma dag.

Theo har genomgått många operationer och mamman har fått stanna hemma från jobbet i fyra månader för att ta hand om Theo. Idag har de flesta fysiska skador läkt medan Theo lider av svåra psykiska men efter hundattacken.

Theos mamma är kritisk till hur ärendet har behandlats av polisen, hon har också gjort en anmälan till Svenska kennelklubben om hundägaren som är en uppfödare hos SKK. Aftonbladet har sökt SKK som skall återkomma med kommentar.

Vem som helst kan bli hunduppfödare idag

Idag kan vem som helst bli hunduppfödare, du behöver bara äga en tik och sedan kan du starta avel och registrera in dina valpar hos Svenska kennelklubben. Du kan föda upp två valkullar utan att du behöver ha någon som helst personlig kontakt med någon i SKK. Ingen kontroll sker av vad du avlar på, dock har en del hundraser krav på utförda hälsotester innan den kan gå i avel. Men inga mentaltest utförs. Ingen kommer hem till dig och kollar upp din kunskap om hund. Du behöver inte genomgå någon kurs i uppfödning av hund, det är bara att sätta i gång och avla utan någon som helst kunskap om hund.

Theos mamma menar att det borde ske tester på högriskhundar innan de får gå i avel.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #england #vikingarna #hundattacker #trygghund #leptospiros

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.