En av Sveriges största hunduppfödare utesluten ur SKK

En av Sveriges största hunduppfödare är sedan förra veckan utesluten ur Svenska Kennelklubben, SKK. Även uppfödarens familjemedlemmar är uteslutna ur SKK eftersom SKK anser att samtliga har ägnat sig åt bulvanuppfödning.

Uppfödaren som fött upp jakthundar startade sin uppfödning av hundar på 1990-talet. I slutet av 2000-talet började mannen föda upp valpar i stor skala. Mellan januari 2015 och juni 2020 registrerade mannen över 600 valpar.

Uppfödaren fick sedermera ett föreläggande från Länsstyrelsen att han bara fick hålla högst 8 hundar och föda upp högst 2 valpkullar årligen. Det var då som uppfödarens fru och söner började föda upp hundar. Sönerna registrerade var sitt kennelnamn och frun födde upp två kullar utan kennelnamn.

Samtliga tillfrågade valpköpare menar att det hade fått den uppfattningen att det var mannen som hade fött upp valparna och att det var han som sålde dem. Detta agerande anses ha brutit mot SKK regelverk och samtliga familjemedlemmar har uteslutits ur SKK:

1:4 att aldrig anlita bulvan eller själv agera som sådan genom att registrera valpar i annans eller eget namn/kennelnamn då den egentliga uppfödaren är annan person samt att inte anlita återförsäljare eller själv agera som sådan vid försäljning eller köp av hund.

Läs hela artikeln på jaktojägare

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta #pomeranian

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.