SAS kritiseras av DO – kvinna nekades flyga med servicehund

SAS pressbild

En kvinna som nekades att ta med sin assistanshund i kabinen när hon skulle flyga med SAS, valde att anmäla händelsen till Diskrimineringsombudsmannen , DO som bedömer att SAS utsatt kvinnan för diskriminering. DO anser att flygbolaget betala skadestånd på 40 000 kronor till kvinnan.

Kvinnan som skulle åka till Paris med sin man blev nekad av flygbolaget SAS att få ta med sig sin assistanshund in i kabinen.

Kvinnan klagade då till flygbolaget där hon fick en ursäkt och kompenserades med ett presentkort. Men det tog inte slut där, då kvinnan försökte boka en ny flygresa stoppades hunden igen. Kvinnan anmälde då händelsen till Diskrimineringsombudsmannen, som anser att kvinnan har utsatts för diskriminering.

Diskrimineringsombudsmannen skriver i sitt beslut att man bedömer att SAS agerande är diskriminerande mot kvinnan och lämnar också ett krav på att bolaget ska betala skadestånd till henne på 40 000 kronor. SAS väljer att följa DO:s bedömning och kommer att betala skadeståndet på 40 000 kronor till kvinnans, skriver GP.

På SAS hemsida står det: Ja, servicehundar är välkomna ombord utan avgift. Observera att inga andra djur får tas med på charterresor med SAS. Detta gäller för både kabinen och lastutrymmet.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta #servicehund

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.