Hunduppfödare får inte föda upp hund mera

I slutet av januari omhändertogs 20 hundar och 9 hästar på en gård i Trollhättan. Samtliga hundar var avmagrade i olika grad, förutom en som bedömdes ha ett normalhull. Även hästarna var avmagrade och smutsiga och en del hade inte fått komma ut på flera veckor.

I november mottog länsstyrelsen en anonym anmälan om att det fanns ett okänt antal avmagrade hästar på gården och 15-20 hundar som aldrig setts bli rastade. En häst hade setts ligga på samma ställe i hagen i ett dygn. Djuren saknade mat, vatten och omvårdnad. Bristerna bedömdes så pass allvarliga att länsstyrelsen beslutade att omhänderta samtliga hundar och hästar.

Nu förbjuds kvinnan från att bedriva hunduppfödning

I januari 2021 beviljades kvinnan ett tillstånd att bedriva uppfödning och sälja fyra valpkullar per år. Med bakgrund till de allvarliga brister som länsstyrelsen anmärkte på har de nu valt att återkalla kvinnans tillstånd om att bedriva uppfödning vilket kommer att upphöra omedelbart, skriver GP.se.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.