Slädhundar skall producera el till södra Sverige

Under årets kallaste timmar har vi i Sverige ett underskott på eleffekt, det vill säga el vid en viss tidpunkt. De analyser som Svenska kraftnät gör varje år visar att tillgången på effekt gradvis har blivit sämre under de senaste åren.

Det har nog inte undgått någon att elpriset i Sverige ligger långt över det vi är vana vid. Vi har också fått allt snöfattigare vintrar och slädhundarna i Norrland som tidigare använts för att dra runt på turister har nu fått en ny arbetsuppgift. Genom att koppla ett drivband till en generator och låta slädhundarna springa på ett löpband kan man numera producera el till en stor del av södra Sverige.

Energisituationen i Europa och Sverige är ansträngd. Här hittar du information om läget, varför vi behöver minska elanvändningen och vad du som privatperson kan göra

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.