Brittiska veterinärer vädjar till djurägare: ”Köp inte trubbnosade hundar”

Brittiska veterinärer uppmanar allmänheten, köp inte brakycefaliska (trubbnosade) hundar! Enligt veterinärerna går det för långsamt att förbättra hälsan hos trubbnosade hundar.

Yrkandet är en del av en ny trepunktsplan från påverkansgruppen UK Brachycephalic Working Group (BWG), där brittiska veterinärförbundet BVA och specialförbundet för smådjursveterinärer, BSAVA, finns bland medlemmarna.

Gruppen anser att man nu behöver allmänhetens stöd för att komma till rätta med extremaveln. Djurägare bör vägra köpa djur med extrema egenskaper och företag som vänder sig till allmänheten med reklam bör sluta använda extremavlade hundar i sin marknadsföring, menar man.

Hörbar andning eller snarkning i vila beskrivs som ”aldrig acceptabelt”, skriver Veterinärmagazinet.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.