Hundattacker – det behövs en förändring i lagstiftningen

”När Sara Bergmarks dotter Nina var fem år blev hon svårt biten av en hund i ansiktet. Sedan dess har samma hund bitit flera personer allvarligt. Sara Bergmark är mycket kritisk till att ingen tog hennes larm på allvar. – Det behövs en förändring i lagstiftningen, säger hon till SVT”.

Hade polisen insett allvaret i hundens beteende då Nina blev attackerad så hade de påföljande attackerna aldrig skett. Sara ville att hunden skulle mentaltestas men det blev aldrig gjort. Först flera år senare efter att hunden hade attackerat flera människor och en riktigt allvarligt gjordes ett mentaltest. Dock kunde testet aldrig genomföras på grund av att hunden blev så aggressiv att man tvingades avliva hunden.

Läs hela artikeln och alla de andra artiklarna om hur dåligt polisen hanterade hundattacken där Saras dotter nästan miste livet. Dottern miste flera tänder, nästan sitt öga och har opererats flera gånger och kommer att behöva opereras flera gånger igen för att korrigera ansiktet.

När SVT Nyheter granskade hundattacker och tillsynslagen ifjol sa landsbygdsministern Peter Kullgren (KD) att lagen eventuellt behövde skärpas. Det arbetet pågår just nu.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.