Veterinär kan förlora sin legitimation

Jordbruksverket har anmält en veterinär till Ansvarsnämnden för djurens hälsa- och sjukvård, veterinären riskerar nu att förlora sin legitimation.

Jordbruksverket har begärt att veterinärens legitimation dras in eller i andra fall att veterinären skall få en prövotid.

Veterinären från Bohuslän, har blivit anmäld 7 gånger sedan år 2018 varav 4 anmälningar är gjorda år 2022. Mannen har blivit fälld i fyra av fallen och tilldelats en erinran. I de övriga fallen pågår utredning.

Jordbruksverket menar att mannen har fört mycket bristfälliga journalanteckningar och använt sig av tvivelaktiga metoder vid behandling av tandsten hos katter och hundar. Veterinären skall ha genomfört behandlingar av tandsten med endast lugnande medel och inte sövt hundarna och katterna. Det skall även handla om en kastration av en katt där katten efter kastrationen drabbades av en sekundärinfektion, skriver Bohuslänningen.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.