Polisens stora sorg: Fyrbenta kollegan har somnat in – Tack för allt

Polisen hyllar sin kollega hunden Dundra som inte mera finns bland oss. En sista hälsning – Tack för allt skriver hundföraren Maja på polisens facebooksida.

”IF LOVE COULD HAVE SAVED YOU, YOU WOULD HAVE LIVED FOREVER”

”Det är med tårar rullandes ned för kinderna som jag skriver detta inlägg. Som några av er kanske noterat har det varit tyst från mig ett tag här på sidan.

Förra sommaren skadade min älskade tjänstehund och bästa vän Dundra ryggen. Det stod klart ganska tidigt att vår polisiära karriär var över. En otroligt smärtsam insikt samtidigt som hoppet om ett fint liv som pensionär levde kvar. Dundra flyttade hem till mina föräldrar (för att jag skulle ha plats för en ny fyrbent förmåga) och hon blev överöst av kärlek.

Igår kom dagen då jag tvingades ta ett av de svåraste besluten man ställs inför som hundförare, att släppa taget om sin närmaste kollega. Dundra hade blivit allt sämre och trots medicinering kunde jag se att hon hade ont. Huvudet ville massor men kroppen sa ifrån. Hon behövde få somna in medans hon hade sin värdighet kvar. Som en vis kollega sa ”Man har ansvar för sin hund ända till slutet”.

Att vara hundförare är enligt mig något av det finaste uppdragen man kan ha inom polisen. Att tillsammans med sin fyrbenta kollega hjälpa och ställa tillrätta är en ynnest att få uppleva. Jag har sett fram emot att gå till jobbet varje dag med min Dundra. Nu är jag plötsligt vilse i sorg, ovisshet och stundtals hopplös förtvivlan.

Tanken på att jag nu kommer behöva minnas henne längre tid än jag fick känna henne är så smärtsam.

Jag vet dock, att det sista Dundra velat, är att hennes förare skulle lägga sig ner och inte resa sig igen. Så jag lovar dig gumman, matte ska resa sig.

Alla ord känns för små.. Tack för allt Dundra, du var min enhörning.

Skriver Maja på hundenheten Gävleborg på facebook

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.