Hund dog i het bil i helgen – en annan allvarligt skadad!

I helgen var det riktigt varmt, tyvärr fick en hund sätta livet till genom en fruktansvärd död i en överhettad bil och en annan hund skadades mycket svårt.

Två unghundar hade lämnats inlåsta i bagageutrymmet i en bil på en parkering i Lammhult, medan ägaren en man i 20-års åldern och hans vänner var inne i en butik och handlade. Hundägaren körde med ilfart till veterinären men blev stoppad av en polisbil då han körde överhastighet.

Polisen hjälpte sedan till vid transporten till djursjukhuset. Den ena hundens liv gick inte att rädda och den andra hunden fick mycket svåra skador, enligt polisens presstalesperson.

Hundägaren är nu misstänkt för djurplågeri.

Lämna INTE hunden i bilen!

Varmt även om det är molnigt ute!

Även om det är tidigt på dagen, molnigt och temperaturen aldrig stiger över 20 grader kan det snabbt bli plågsamt varmt i bilen. Hundar svettas inte som vi människor och blir lätt överhettade.

I en varm bil blir din hund stressad och avlider i värsta fall av värmechock.

Hunden mår bäst hemma

Fundera över om hunden har det bättre hos en vän eller släkting, eller kanske på hundpensionat. Alla resor går ju inte till platser där hundar är lika välkomna. Om hunden är hemma och har det bra slipper du oroa dig för värmeslag, långa bilresor, lämpliga rastplatser och annat!

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.