Hundar och Du kan bli mycket sjuk av att äta konserverad mat

Bisfenol A är en av världens mest sålda kemikalier och ger en slitstark hårdplast. Kemikalien förekommer i plastlacken på konservburkars insida. År 2011 förbjöds användningen i nappflaskor och andra produkter riktade till barn under tre år eftersom ämnet är hormonstörande och kunde orsaka allergisk lunginflammation, skriver SvD.

Att ge din hund hundmat som du köper i en konservburk kan göra din hund mycket sjuk, enligt forskning. Mat i konservburk kan även göra dig själv mycket sjuk visar ny forskning, mycket sjukare än man tidigare trott.

SvD-journalister och forskare vid Lunds universitet gjorde ett unikt experiment  som visade att de fick kraftigt förhöjda halter av bisfenol A i blodet, efter att under några dagar ha ätit mat från konservburkar.

Äter man mat som säljs i konservburkar några dagar i veckan kan man få i sig halter som är upp till 4 000 gånger högre än vad som enligt den nya bedömningen anses säkert!

Vid djurförsök vid låga doser har man sett allergisk lunginflammation. Bisfenol A även kan ge upphov till autoimmuna sjukdomar. som tex psoriasis, ledgångsreumatism och MS. Vid en något högre exponering, men fortfarande doser som de flesta exponeras för, har forskare i djurförsök konstaterat förändringar i äggstockarnas äggblåsor, folliklar, som innehåller var sin äggcell, påverkan på det centrala nervsystemet och beteendeförändringar som ökad ångest, skriver SvD.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.