Protesterar mot hundkötts förbud

Ett 50-tal hunduppfödare som föder upp hundar för att sälja köttet i Sydkorea, protesterade under tisdagen mot landets första dam, Kim Keon Hee, efter uppgifter om att hon stödjer ett eventuellt förbud mot konsumtion av hundkött, skriver AP.

Det är en gammal koreansk tradition att äta hundkött, men efter ett allt större påtryck av djurrättsaktivister har många ur den yngre generationen slutat äta hundkött. Djurrättsaktivister ska ha fått till ett möte med Kim Keon Hee som har lovat att hon ska göra allt för att ett förbud mot hundkötts konsumtion ska genomföras av hennes make.

Hunduppfödarna av hundkött kräver att myndigheterna ska göra ett undantag och låta deras verksamhet fortsätta 15-20 år till. Så att den generation av människor som främst äter hundkött ska ha gått ur tiden.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.