Stor kris – svensk veterinärbrist – var rädd om din veterinär

Vi har följt med den sorgliga trolljakt på veterinärer i sociala medier. Speciellt tjejer som sprider elakheter om veterinärer och hejas på av personer som inte är insatta eller som tror på fake news som sprids. Veterinärer som räddar liv som ägnar sitt liv och all sin fritid att hjälpa husdjur i nöd.

Har du tänkt på att många veterinärer jobbar 80 timmars arbetsvecka för att du ska kunna känna dig trygg med att det finns en jourveterinär om just din hund blir sjuk?!

ALLA VETERINÄRER BEHÖVS

Veterinärbristen i Sverige är stor och den kris som just nu pågår vid SLU riskerar veterinärutbildningens framtid. Innan du delar eller sprider eller trycker på Gilla på ett enda ont ord om en veterinär – TÄNK på att den veterinären har räddat livet på många hundar, katter och smådjur och om ett misstag har skett så är vi fortsättningsvis alla människor och människan kan fela!

Universitetsdjursjukhuset vid Sveriges Lantbruksuniversitet befinner sig i en allvarlig kris som riskerar veterinärutbildningens framtid, och följaktligen tillgången på veterinärer i hela landet, skriver debattörer vid SLU i SvD.

Den redan nu akuta veterinärbristen medför att djur i behov av akut vård ibland inte har någonstans att vända sig. Veterinärförbundet har tidigare belyst att bristen delvis beror på branschens arbetsförhållanden. De senaste månaderna har omkring 60 anställda på Universitetsdjursjukhusets (UDS) smådjursklinik vid Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) sagt upp sig, vilket resulterat i nedstängning av intensivvården liksom en stor del av jourverksamheten. Du kan läsa hela debattartikeln på SvD, som är underskriven av många tunga namn vid veterinärmedicin.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Stor kris – svensk veterinärbrist – var rädd om din veterinär

  1. Susanne skriver:

    Krisen på UDS har inget med att dela gilla/inlägg på facebook så förstår inte varför det tas upp i ingressen?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.