Allvarlig hundattack – fem Irländska varghundar omhändertagna

Foto: privat

En uppfödare av Irländsk varghund i Norge fick sina fem hundar omhändertagna av polisen i mitten av april efter att hundarna gick till attack på en hund och dess ägare som blev illa biten och fick föras till sjukhuset.

Kvinnan som blev attackerad blev inlagd på sjukhus med bett över stora delar av kroppen, kraftig smärta och svårt att sova och är starkt påverkad psykiskt efter hundattacken. Kvinnan rastade sin hund då hon plötsligt blev attackerad av de fem stora hundarna. Hundarna skall också ha bitit sin ägare vid tumultet. Polisen som tillkallades till platsen omhändertog de fem hundarna.

Har attackerat tidigare

Hundarna skall ha attackerat en annan hundägare och hans hund för två år sedan. Något som ägaren till de Irländska varghundarna menar att inte var de samma hundarna. Polisen skall göra en noggrann utredning av ärendet som har väckt starka känslor i sociala medier, skriver Nrk.no.

Användningsområde – Ursprungligen en hetsjakthund för jakt på varg och storvilt, men som numera är en sällskapshund.

Egenskaper / Mentalitet – Den är vänlig och tillgiven. Irländsk varghund är världens mest storvuxna hundras. Rasen är positiv och vänlig mot både människor och djur, står det om rasen hos Svenska kennelklubben.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.