Känd uppfödare deltog medvetet på hundutställning med hundar med kennelhosta

I helgen deltog en mycket känd hunduppfödare på hundutställning i Tampere (Tammerfors) i Finland trots att en eller flera av kennelns hundar hade konstaterad kennelhosta. Hundar skall ha hostat på utställningen enligt vittnen.

Efter helgens två hundutställningar i Tammerfors i Finland har många reagerat med bestörtning på sociala medier efter att en mycket känd hunduppfödare deltog på hundutställningen trots att hen visste om att kennelns hundar hade kennelhosta. Även smittade hundar skall ha deltagit på utställningen.

Är det så att det är viktigare att vinna en pokal på en hundutställning än hundens och andra hundars hälsa?

Vid hosta rekommenderar SVA (Statens Veterinärmedicinska Anstalt) att djuret inte träffar andra hundar på minst 14 dagar från det att hostan startade.

Om din hund har träffat en annan hund som hostar bör du inte låta den träffa några andra hundar på tio dagar – detta eftersom hunden kan smitta innan den själv börjat hosta. Hundar som träffar många andra hundar rekommenderas att vaccineras mot kennelhosta. Det är dock viktigt att komma ihåg att vaccinationen inte är en garanti för att hunden inte blir sjuk och att även vaccinerade hundar kan sprida sjukdomen.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.