5 saker du kan göra när din hund sover

Hunden kallas ofta för människans bästa vän. Oavsett om det är en tax eller en labrador, en schäfer eller en pudel, får du en kompis som följer dig vart du än går. Att ha hund innebär också att ha väldigt lite tid för sig själv. Därför är det viktigt att ta vara på egentid när den uppstår.

En dag med en hund är nästan alltid en bra dag. Många som går i tankarna att skaffa en liten fyrbent vän är dock oroliga att hunden kommer påverka vardagen allt för mycket och att gamla favoritsysslor ska bli svåra att utföra. I vissa fall stämmer det såklart, men få saker slår att krypa upp i soffan med sin hund och se en film, spela spel hos Snabbare eller umgås med nära och kära. Med en hund vid din sida blir nästan varje stund bättre.

Ibland behövs det dock en paus. En chans att göra något som är svårare med en sprallig hund i närheten. Det gyllene läget för varje hundägare uppstår när hunden har gått och lagt sig. Här kommer därför fem saker du kan göra när din hund sover.

1. Städning

Det kanske kan låta tråkigt att ha med städning som något att göra medan hunden sover. Alla hundägare vet dock att det blir väldigt mycket svårare att få ordning på alla prylar och pinaler när man också ständigt måste mota bort en liten rackare som vill tugga i sig det mesta.

Den här typen av städning handlar alltså om att få ordning på alla grejer du har hemma. Att dra i gång dammsugaren är ingen vidare idé – då lär du utan tvekan väcka hunden på en gång. I stället bör du ta detta tillfälle i akt till att få ordning i skåp, garderober och hyllor.

När du sedan är klar kan du väcka hunden och ge er ut i det fina vädret. Båda förtjänar en promenad. Hunden får leka och uträtta sina behov medan du kan passa på att spela lite onlinespel i mobilen eller passa på att ringa en vän.

2. Unna dig att äta i soffan

Varje hundägare vet att det är smått omöjligt att ta med sig maten till soffan utan att ha en nos som vill ta del av smaskigheterna. När hunden har gått och lagt sig har du din chans. Duka upp ett riktigt smörgåsbord av godsaker på soffbordet och hugg in. Du behöver inte vara orolig för att tappa något på golvet som hunden kan råka få i sig.

Det är den lilla lyxen som gör vardagen till något alldeles extra. Några goda ostar, chark och oliver är en perfekt meny när din hund befinner sig i drömmarnas värld.

3. Gå ett snabbt ärende

När man skaffar hund är en av de första sakerna man gör att ensamträna dem. Detta är viktigt för att du så snabbt som möjligt ska kunna återvända till skolan eller arbetsplatsen

utan att hunden mår dåligt av att vara själv. Trots att hundar klarar sig fint på egen hand när de väl har lärt sig är de ofta inte särskilt förtjusta i det. De vill ju såklart hellre vara med dig.

Om du är hemma och inser att du behöver gå ett ärende som hunden inte kan följa med på borde du passa på att göra det när den sover. Förutsatt att det inte är brådskande såklart. Om hunden hinner vakna innan du kommer tillbaka får du även uppleva den fantastiska känslan av att bli välkomnad vid dörren av din bästa kompis.

4. Passa på att jobba

Det har med åren blivit allt vanligare att jobba hemifrån. Tack vare diverse digitala lösningar kan mycket av det arbete som tidigare endast utfördes på kontoret även göras i hemmets lugna vrå. En vrå som inte riktigt blir lika lugn med en pigg hund i närheten.

Det finns över en miljon hundar i Sverige och långt ifrån alla förstår när husse eller matte inte får bli störda. Ett sådant tillfälle är något viktigt jobb ska utföras hemifrån. Ska du kanske ha ett digitalt videomöte med en potentiell kund? Även om många tycker att det är gulligt med små djur som dyker upp i bild kan distraktionen ibland göra mötet svårt att genomföra.

Om du vet ungefär när din hund brukar tycka om att ta en tupplur är det därför ett hett tips att boka in dina möten då. På det sättet kan du göra ditt jobb utan distraktioner och har dessutom massor av tid till din fyrbente vän när den vaknar.

5. Ta en tur med bilen

Vissa hundar älskar att åka bil. Det är spännande att titta ut genom fönstret och se hur landskapet utanför passerar i rasande takt. Andra hundar är inte alls lika taggade på en tur i det otäcka fordonet. Särskilt inte om ni ska resa långt. För att undvika en jobbig färd för hunden borde du därför försöka planera in bilturen så att hunden sover en så stor bit av resan som möjligt.

Det här är såklart lättare sagt än gjort, men om du lyckas kommer både du och hunden få en mycket behagligare tur ute på vägarna. Att resa långt kan vara utmattande nog som det är. En gnyende hund som tycker att det är läskigt att åka bil kommer inte direkt att göra upplevelsen roligare.

För att underlätta situationen borde du försöka göra det så bekvämt som möjligt på hundens plats. Ta med favoritleksaken, en mysig filt och något som bär din doft – till exempel en tröja. Med hjälp av dessa känner sig hunden mer som hemma och chansen ökar att den lyckas somna.

Kom också ihåg att en hund som behöver gå på toa inte är särskilt sugen på att gå och lägga sig. Planera därför in en lämplig mängd stopp på vägen för rastning så att den kan uträtta sina behov. Dessutom får den leka av sig lite och du får sträcka på benen och göra dig redo för resten av resan.

I samarbete med Snabbare

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.