Fjärde svenska räven med fågelinfluensa – fågelinfluensa hos hund i Europa

Fjärde fallet av fågelinfluensa hos räv har konstaterats i Sverige, denna gång i Stockholmsområdet. I ett nytt forskningsprojekt kartlägger Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) vilka däggdjur som infekterats av fågelinfluensa och hur smittan sprider sig. SVA vill därför få in marina däggdjur, rödräv och mårddjur från områden där utbrott av sjukdomen har konstaterats.

”Oroväckande att fågelinfluensa påvisats hos flera däggdjursarter”

I Europa och Nordamerika har fågelinfluensa påvisats hos grävling, iller, mink, utter, skunk, tvättbjörn, pungråtta, lodjur, rödräv, prärievarg, björn, rödlo, delfin, säl, tumlare katt och hund, skriver SVA på sin hemsida.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.