Kvinna förbjuds cykla med sina hundar

Det är inte samma hund på bilden som i artikeln

En kvinna vars hundar gick till attack mot en Jack Russel hund i mars i år förbjuds nu att cykla med mer än en hund åtgången. Och endast med ett fast koppel om hon har tillräckligt med fysisk styrka att hålla hunden om den skulle dra och ryck i kopplet.

Kvinnan var ute och rastade fyra hundar samtidigt som hon cyklade, under turen gick de fyra hundarna till attack mot en Jack Russel hund som ådrog sig så svåra skador att den dog. Kvinnan på cykel ramlade omkull då hundarna ryckte i kopplen och attackerade den mindre hunden. Ägaren till Jack Russel hunden skadades på sina händer då hon försökte skydda sin hund.

Kvinnan med cykeln har tidigare blivit anmäld för en liknande incident men då avfärdade Länsstyrelsen ärendet med att det var en olyckshändelse. Hundägaren har avlivat tre av hundarna och omplacerat den fjärde hunden. Ärendet polisanmäldes men har lagts ner.

Hundattacker leder idag sällan till åtal

Linda Larsson, förundersökningsledare på polisen säger till Hallandsposten att det är inget ovanligt att anmälningar om brott mot lagen om tillsyn över hundar och katter inte leder till någon förundersökning.

”– Det kommer in ett antal hundattacker men det är få av dem som faktiskt leder till en utredning. Det första vi gör är att vi kontrollerar om det finns ett föreläggande utfärdat från länsstyrelsen och gör det inte det så kan vi inte inleda någon förundersökning. Det är så lagen är skriven och det får vi rätta oss efter, säger hon till Hallandsposten”.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.