Så gör du för att spara till en hund

Att köpa en hund är i många fall en stor kostnad. En rashund kostar ofta mellan cirka 15 och 30 000 kr.

Av den anledningen ger vi dig här konkreta tips på hur du gör för att spara pengar för att kunna finansiera ditt hundköp.

Tänk på att vi i denna artikel kommer att prata om immediate future som är en handelsplats för handel med bitcoin. Vi vill därför påminna dig som läsare att denna artikel inte är att betrakta som ekonomisk rådgivning. Det är alltid riskfyllt att investera pengar oavsett hur du väljer att investera dem.

8 tips för att spara pengar till hundköpet

1. Sluta med tobak.

2. Dra ner på restaurangbesök.

3. Gör matlådor till jobbet.

4. Handla med rabattkuponger.

5. Investera ansvarsfullt.

6. Samla lån och krediter.

7. Använd lågenergilampor.

8. Säg upp streamingabonnemang.

Nedan berättar vi om de tips vi precis nämnt i mer detalj.

1. Sluta använd tobak

Att använda tobak såsom snus och cigaretter är dåligt både för hälsan och för plånboken. Så om du idag snusar eller röker ska du veta att du i regel sparar mer än 10 000 kr per år om du väljer att sluta med tobak.

2. Dra ner på dyra restaurangbesök

Nöjesutgifter, och i detta fall restaurangbesök är en betydande utgift för många hushåll. Genom att dra ner på dina restaurangbesök kan du spara en betydande mängd pengar. Tänk på att ett normalt restaurangbesök kostar minst 100 kr.

3. Gör matlådor

Ett bra sätt att inte behöva äta ute på jobbet är att göra mer mat än vad man behöver kvällen innan man ska jobba. Då kan man lätt göra minst en matlåda som man kan ta med sig till jobbet dagen efter.

Tänk på att en matlåda är värd ungefär lika mycket som ett restaurangbesök skulle ha kostat.

4. Använd rabattkuponger

Att använda rabattkuponger är en bra idé. Fysiska rabattkuponger är ovanliga idag, men det finns många sajter på nätet med rabattkoder där du kan spara mellan cirka 10 och 30 % bara genom att uppge en kod vid kassa-sidan.

5. Investera ansvarsfullt

Att köpa kryptovaluta hos ställen som Immediate Future kan vara en bra idé om man har pengar över att ”spela” med. Men om du sparar till en hund ska du se till att minimera risktagandet. Så om du väljer att investera i exempelvis aktier och krypto är det en bra idé att inte investera så mycket pengar.

6. Ta ett samlingslån

Om du har många lån och krediter är det en bra idé att samla dem med hjälp av ett så kallat samlingslån som även kallas för hopbakslån. Med ett sådant lån sänker du oftast räntan med över 20 %.

Räntan för en snabb kredit ligger oftast på cirka 39 %, medan räntan för ett samlingslån är oftast lägre än 10 %. För att förtydliga är ett samtlingslån ett annat ord för ett vanligt privatlån.

7. Byt ut dina lampor

Att byta ut sina vanliga glödlampor mot lågenergilampor är en bra idé. Då sparar du pengar samtidigt som du sparar på miljön. Vi vill särskilt rekommendera LED-lampor då de är både effektiva och energisnåla.

8. Säg upp streamingabonnemang

Abonnemang som kostar pengar varje månad finns det många av. En del av dem är nödvändiga såsom försäkringsabonnemanget och mobilabonnemanget.

Men streamingabonnemang behöver man inte, så om du känner att det finns tv-plattformar du sällan tittar på är det en bra idé att säga upp dem. I regel klarar man sig på ett eller två tv-abonnemang snarare än 3 eller fler. Netflix är en bra allroundplattform.

I samarbete med Immidiate Future 

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.