Varför biter så många snälla hundar människor och andra hundar?

Michael var ute på promenad i Borås när två lösa hundar gick till attack. En av dem bet honom i benet.– Hade jag inte haft paraply att försvara mig med vet jag inte vad som hänt, säger han till BT. Enligt ägaren var hundarna ”jättesnälla” och har aldrig tidigare visat några aggressiva tendenser.

Artikeln om Michael som blev attackerad av två snälla hundar är bara en av alla rubriker som det dagligen skrivs om i media i Sverige.

Hur kommer det sig att så många ”snälla” hundar plötsligt biter en förbipasserande människa eller dens hund helt oprovocerat?

Ingen ägare vill ens för sig själv erkänna att hunden tidigare kan ha visat tendenser på att inte vara så ”snäll” som hundägaren ofta säger efter en sådan händelse som ovan. Hur ofta har man inte hört en hundägare säga, min hund är så snäll den har aldrig gjort något.

Vi välkomnar Regeringens förslag om att ge Statskontoret i uppdrag att utvärdera hur länsstyrelsernas och Polismyndighetens verksamhet för att skydda omgivningen mot farliga hundar fungerar.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.