Vad ska man göra om hunden eller katten blir getingstucken?

De flesta stick behöver ingen behandling men om man ser att gadden sitter kvar kan man försöka få bort den. Tänk på att mer gift kan sprutas in i huden om man klämmer på gadden så det kan vara bättre att försöka skrapa försiktigt bort gadden med något trubbigt som tex ett kreditkort.

Rengör sticket och kyl vid behov

Rengör sticket med något bakteriedödande som tex alsollösning eller klorhexidinlösning. Om djuret har ont kan man testa att kyla sticket med en isbit inlindad i en ren och fuktig trasa och hålla kylan ca 10 min. Hindra djuret från att slicka på området.

Om hunden eller katten blivit stucken i ansiktet, nosen, munnen eller halsen finns det risk att de kan svullna upp och få svårt att andas, äta, dricka och svälja. Då bör du kontakta veterinär.

Insektsstick eller huggormsbett? När ska man kontakta en veterinär?

Om man inte sett när hunden eller katten blivit stucken kan svullnaden ibland vara svår att skilja från huggormsbett. Det är därför viktigt att kontakta veterinär akut om man är osäker på om det handlar om insektsstick eller huggormsbett.

Läs mer: Så gör du om din hund eller katt blivit ormbiten

En del djur kan precis som vi människor utveckla en allergisk chock efter getingstick. Även djur som inte är allergiska kan få en kraftig reaktion om de blivit stuckna många gånger över hela kroppen. Kontakta veterinär akut om djuret är kraftigt påverkat, trött, får svårt att andas, kräks, får svårt att gå eller blir kraftigt svullen över hela kroppen.

Källa: FristVet

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.