Extremvärme på väg – hundens bön i värmen

Snälla husse eller matte,

Lämna mig hemma när det är så varmt. När det är så varmt är det inte trevligt för mig att springa bredvid dig.

Men eftersom jag är en lojal hund går jag ofta utöver mina gränser. Och så springer jag bredvid dig, står still om jag måste. Och känner mina tassar brinna. Jag tittar på dig en liten stund men du förstår inte. För om fem minuter är vi vid den svala vattendammen eller hur? Men de 5 små minuterna kan vara för mycket för mig, jag kokar på insidan men jag fortsätter…..

Och så hamnar jag på asfalten. I värmen och i solen. Med tungan hängandes ur munnen och ögonen som blinkar i solen. Mina ben brinner, tungan är torr och huvudet bankar av värmen som kroppen inte kan bli av med….kom ihåg att jag gör mig av med värme via mina tassar, men det fungerar inte när jag måste gå på varm asfalt, så min kropp överhettas.

Gör inte brännmärke av mina tassavtryck.

Låt mig njuta av sommaren, med en stor skål vatten, en plats i skuggan, och bäst av allt är en sval skuggig plats på gräset om vi måste vara ute. Det bästa för mig är att få vara hemma på ett svalt golv och tillbringa dagarna inomhus då det är för varmt för mig att vara utomhus. Rasta mig tidigt på morgonen innan solen går upp och sent på kvällen då solen gått ner.

Kom ihåg, när det är för varmt för dig att gå barfota på asfalt, då har det redan för länge sedan varit för varmt för mig att gå på asfalten med mina tassar.

Text: Okänd

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.