Populära grillmaten som kan vara farlig för din hund

Det är viktigt att koppla hunden på säkert avstånd från grillen så att den inte kan få i sig av mat som kan vara farlig för den och för att den inte ska riskera att bränna sig. Foto: Sveland Djurförsäkringar

Sommaren lockar till grillning och många tar med sig sina hundar ut. Men på samma sätt som det är viktigt att hålla koll på säkerheten kring grillen och att vara uppmärksam på eventuella eldningsförbud, gäller det att ha noggrann uppsikt över sina djur. Mycket av det vi lägger på grillen kan nämligen ge hundar svåra skador.

Majskolvar, benrester och grillspett kan vara frestande för hundar, men också farliga. De kan nämligen fastna i magen eller i tarmarna och en operation kan då bli nödvändig för att rädda hunden. Speciellt majskolvar är förrädiska eftersom de kan orsaka totalstopp i tarmen vilket kan vara livshotande.

Hundägare som misstänker att deras hund har ätit något olämpligt, bör vara mycket uppmärksam på hur den mår. Vanliga symptom att hålla utkik efter är om hundens allmäntillstånd förändras och om den inte kan behålla mat eller vatten utan att kräkas. Då bör veterinär kontaktas omgående.

– När vi grillar och äter utomhus har vi ofta sämre koll på vår mat och vi kanske till och med sitter på en filt på marken och äter. Då är det lätt för hunden att komma åt maten och få i sig våra rester. Därför gäller det att vara extra uppmärksam, säger Ursula Lige Berglund, tillförordnad skadechef för sällskapsdjur på Sveland Djurförsäkringar.

Så grillar du säkert med hunden

  • Bjud inte hunden på benrester, fet mat – som kan ge kräkningar och diarré, eller annat olämpligt
  • Koppla hunden på säkert avstånd från grillen
  • Släng dina grillrester där hundar inte kommer åt dem

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.