NEXGARD för hund behövs inte ges en gång i månaden – effekten håller mycket längre?

NEXGARD – Behandling mot fästingar hos hund (Dermacentor reticulatus, Ixodes ricinus, Ixodes hexagonus, Rhipicephalus sanguineus, Hyalomma marginatum). En behandling dödar fästingar i upp till en månad, står det i Fass om fästingmedlet NEXGARD.

Vi har provat NEXGARD på några av våra hundar, vi gav första tabletten den 12 april i år och har inte sedan dess sett en enda fästing på de behandlade hundarna, för än igår den 15 juni! Vi rör oss dagligen i terräng med fästingar.

Det visar på att man INTE behöver ge NEXGARD en gång i månaden utan effekten sitter i 2 månader. Det är onödigt att ge hunden så mycket gift.

Vad har du för erfarenhet av NEXGARD?

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på NEXGARD för hund behövs inte ges en gång i månaden – effekten håller mycket längre?

  1. Tänk efter före skriver:

    Nexgard är inte repellerande. Det fungerar genom att döda fästingen när den bitit sig fast och inom en tidsram så att den inte ska hinna föra över smitta till hunden innan den dör. Ja effekten kan vara längre på vissa individer, men om du litar på detta för samtliga individer finns risken att medicinen inte har full effekt och det tar längre tid innan fästingen dör och den hinner föra över smitta som borrelia eller anaplasma till hunden.
    Det är i så fall upp till var och en att göra en risk/nytta bedömning på sin egen hund. Men att gå ut i media och öppet mer eller mindre rekommendera folk att gå emot ordinationen på ett receptbelagt läkemedel är farligt om man inte är farmaceutiskt utbildad.

    • dognewss skriver:

      Hej Tänk efter före 🙂 , Jag förstår exakt hur Nexgard fungerar. Nu har vi ju inte gått ut med någon rekommendation utan endast startat en disukussion med en fråga i rubriken på blogginlägget, vilket inte torde vara FARLIGT??? Vi använde Bravecto tidigare och har även där skrivit att vi endast tagit en dos årligen och effekten har suttit i 1 år istället för de 3 månader som det står på FASS. Vi vill inte ge mera gift till våra hundar än nödvändigt. Vet du vad dessa produkter innehåller? Då gör vi en egen risk/nytta bedömning på våra egna hundar 🙂 Och var ocj en får göra det på sina egna hundar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.