Personer med djurförbud kan fortsätta misskötseln utomlands

”Svenska djurägare som får förelägganden eller djurförbud för att de missköter sina djur kan flytta utomlands och fortsätta som vanligt, visar en granskning av SVT Nyheter Stockholm.

– Vi har haft misstankar om åtminstone ett par fall i närtid där vi tror att man tagit djur till Åland, säger Joakim Johansson, avdelningschef på Länsstyrelsen i Stockholm”, skriver SVT.

En lucka i lagen gör att svenska djurägare som fått djurförbud kan lämna landet och fortsätta som förut.

Svt har hittat fyra fall där djurägare fått djurförbud av länsstyrelsen i Stockholm har flyttat till Åland, där de har fortsatt med sin dåliga djurhållning. Laura Ölander, veterinär på Ålands landskapsregering, känner till problemet. Nu vill åländska myndigheter vill se över möjligheten att skapa ett gemensamt nordiskt register för djurförbud.

Källa: Svt

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Personer med djurförbud kan fortsätta misskötseln utomlands

  1. Celia Sager skriver:

    Vad som är ännu värre är att skötsamma djurägare fråntas sina djur av maktgalna djurskyddshandläggare,eftersom det saknas organ, som kontrolleras deras handlingar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.