Varmt väder och sol – då bits hunden

Hundar tycks vara mer benägna att bitas när det är varmt väder, sol, och höga halter av ozon i luften. Det visar en amerikansk studie som analyserat omständigheterna kring tiotusentals hundbett, som publicerades i tidskriften Scientific reports

Det är upp till 11% vanligare att hundar biter människor under dagar med hög UV-strålning än om strålningen är låg. Den slutsatsen gjorde forskare efter en studie där de gått igenom 69 500 anmälningar om hundbett som inträffade under tio år i åtta amerikanska städer.

Vid varmt väder har forskare tidigare sett samband mellan aggressiva beteenden och våldsbrott bland människor. Även vissa apor, möss och råttor blir mer aggressiva när temperaturen stiger, skriver flera medier idag.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.