Problem inom veterinärbranschen: Ett företag har nästintill monopol

Före detta och nuvarande anställda vittnar om höjda veterinärpriser, lägre löner och en ohållbar tystnadskultur. Myndigheter är oroade över monopolsituationen, medan toppföretaget menar att veterinärbranschen har dem att tacka för mycket.

Veterinärbranschen i Finland är kraftigt centraliserad till ett företag – Evidensia. Det här kommer fram i Yle Uutisets granskning av veterinärbranschen.

Under de senaste åren har Evidensia förstärkt sin position på marknaden och höjt sina priser med en tredjedel, samtidigt som lönerna inte höjts. Det här oroar studerande och myndigheter, men också anställda på Evidensia, skriver Svenskayle, läs hela artikeln här.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.