Smugglat in hundar under flera år och tjänat ca 4 miljoner kronor

Bild: Tullverket vid ett annat tillfälle

Tullen slog till mot en hundsmugglare, även köpare kan ha begått brott. Den misstänkte ska ha smugglat in hundar till Finland under flera år och har tjänat ca 375 000 euro motsvarande ca 4 miljoner kronor. Tullen upptäckte även brister i vaccinering mot rabies. 

”Tullens förundersökning mot en misstänkt hundsmugglare förväntas stå klart till hösten i år. Under hösten 2022 slog tullen till mot den misstänkte med en husrannsakan i bostaden i Birkaland. Personen ska ha sålt de insmugglade hundarna via bland annat näthandelsplatser och sociala medier”, skriver HBL.

Under åren 2017 till 2022 smugglade mannen in ett 80-tal hundar från bland annat Ukraina, Ungern, Spanien, Polen, Rumänien, Estland, Lettland och Litauen. Mannen misstänks för smuggling, grovt skattebedrägeri och grovt bokföringsbrott.

Den som köper en hund ska undersöka sällskapsdjurets bakgrund väldigt noggrant. Även den som köper en hund som förts in i landet olagligt kan göra sig skyldig till brott.

KÖP ALDRIG EN HUND UTAN DOKUMENTATION – LITA INTE PÅ DJURPASS UTFÄRDAT UTOMLANDS UTAN ATT DU KONTROLLERAR MED VETERINÄREN SOM UTFÖRT VACCINATIONERNA!

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.