Fågelinfluensa har konstaterats på tio pälsfarmar i Finland – husdjur bör hållas inomhus

 

Fågelinfluensa har konstaterats på tio pälsfarmar i Finland. Vi rekommenderar att både husdjur och tamfåglar, som höns, hålls inomhus i hela Finland, säger veterinär och enhetschef vid Livsmedelsverket Sirpa Kiviruusu.

Inga fall av fågelinfluensa hos katt eller hund har hittills konstaterats i Finland, men i Polen har ett tjugotal katter och hundar testats positivt. Det är mycket sällsynt att husdjur blir smittade, men inte omöjligt, skriver tidningen Hbl.

Symptom hos drabbade katter eller hundar har exempelvis varit kraftigt nedsatt allmäntillstånd, neurologiska symtom och dödsfall.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.