Hund som bor med hund = lyckligast och lever längre

Ny studie avslöjar överraskande faktorer om hundens livslängd.

Nu har den största undersökningen och datasammanställningen i sitt slag, som involverade över 21 000 hundägare, kastat ljus över de sociala bestämningsfaktorer som kan kopplas till ett hälsosammare åldrande hos våra älskade hundar. Noterbart är att hundar som lever tillsammans med andra hundar framstod som den mest inflytelserika faktorn för ett långt och friskt hundliv – med fem gånger större inverkan än ekonomiska förhållanden, hushållsstabilitet eller ägarens ålder. Även antalet barn i familjen hade en effekt på hundens hälsa.

Med andra ord så är de hundar som lever tillsammans med en annan hund friskare och lyckligare och har ett längre liv än de hundar som lever som ensam hund. Så har du möjlighet så skaffa en hundkompis till din hund.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.