Så undviker du att din hund för svinpesten vidare

Hundar kan inte drabbas av svinpest, men de kan sprida smittan vidare precis som andra levande djur kan göra. Afrikanska svinpesten kan också spridas vidare genom kläder, bilar och redskap.

Därför gäller speciella restriktioner för hundar, och det är förbjudet att ha hunden lös i de smittade zonerna, skriver Jordbruksverket.  Om du rör dig i områden där afrikanska svinpesten finns så bör du tvätta hunden och dess utrustning så som halsband och koppel.

Bor du i ett hus ute på landet i det drabbade området så får du åka längs vägen till huset, du får vara på tomten och gå på vägen, men du får inte plocka svamp på andra sidan diket eller gå ut i skogen och rasta din hund, skriver SvD.

Den som påträffar ett vildsvin som dött oförklarligt ska genast rapportera sitt fynd till Statens veterinärmedicinska anstalt.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.